Disclosure til Roskilde Festival 2013

Skrevet af Finn Jensen

12/12/2012

Mest læste i dag

- Dagens offentliggørelser viser, at også Roskilde Festival 2013 bliver præget af et førsteklasses udbud inden for nærmest al tænkelig elektronisk musik. Og med vores unikke scene Apollo med på rumrejsen ved vi jo, at artisterne er i gode hænder, siger en af Roskilde Festivals bookere af elektronisk musik, Thomas Sønderby Jepsen.  

DISCLOSURE (UK) har på deres første singleudspil vist vejen for fremtidens pop, house og dubstep. Det er chikt, storbyelegant og rører adskillige varme punkter på det elektroniske genreskema.

BAAUER (US) blander house, sydstatshiphop og basmusik i sit eget instrumentale opkog. Velansete elektroniske navne som Rustie og Diplo har allerede fået øjnene op for dette lovende vidunderbarn.

HOLY OTHER (UK) krydser house, mut R&B og britisk dubstep i en formørket lyd, der er fyldt med copy/pastede spøgelsesvokaler, klikkende kantslag og keyboards i mol.

JAM CITY (UK) genopfinder, muterer og omdanner som en anden Georg Gearløs sluppet løs bag en mikserpult. Et sted nede i den voldsomme, futuristiske musik finder man vragdele af bl.a. house, techno og pop.

VATICAN SHADOW (US) indspiller også under navnet Prurient og den grå eminence bag, Dominick Fernow, er chef for det stilskabende pladeselskab Hospital Productions. Amerikanerens foruroligende electro er dunkel, dystopisk og industriel i tonen.