Disse bliver ramt: Skat sender massive ekstraregninger afsted for 191 millioner kroner

Skrevet af Kamille Isaksen

11 uger siden

|

01/03/2024
Der var fejl i cirka 90% af sagerne, hvilket har medført en stor ekstraregning for mange.

Dagens topnyheder

Skattestyrelsen har intensiveret deres indsats for at opdage og rette op på fejlagtig momsangivelse blandt danske virksomheder. Gennem et målrettet kontrolprojekt, der har løbet siden 2021, er der sendt ekstraregninger på samlet 191 millioner kroner til en række små og mellemstore virksomheder. Dette skridt er taget for at adressere og korrigere problematiske momsangivelser, som ikke kun underminerer skattesystemets integritet men også skaber en uretfærdig konkurrencefordel.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Skattestyrelsen har en analyse af momsangivelser afsløret, at der i cirka 90% af sagerne var væsentlige fejl. Dette høje fejlniveau indikerer en systematisk udfordring med korrekt momsangivelse inden for visse virksomhedstyper.

Disse fejl opstår især i virksomheder, der enten har undladt at angive moms, har fået afvist deres ansøgning om momsregistrering, eller som er blevet tvangsafmeldt fra momsregistreringen.

Kim Tolstrup, der er fungerende selskabsskattedirektør i Skattestyrelsen, understreger alvoren i situationen: "Det er selvfølgelig ikke i orden, når et selskab fortsætter driften, selvom Skattestyrelsen har inddraget dets momsregistrering". Han tilføjer, at den omfattende fejlprocent i de åbnede sager skyldes dygtige medarbejdere, der ved præcis, hvor de skal lede efter fejl. 

Fejlagtig eller manglende momsangivelse kan have bredere konsekvenser end blot økonomiske sanktioner for de pågældende virksomheder. Det skaber også en skævvridning i konkurrencen, som går ud over de virksomheder, der overholder reglerne. Ved at håndhæve strengere kontrol og sanktioner håber Skattestyrelsen at rette op på disse uregelmæssigheder og fremme en mere retfærdig erhvervsmiljø.