Årsopgørelsen er på vej: Så mange penge får danskerne tilbage

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

28/02/2024
Foto: Shutterstock
Årsopgørelsen er på vej.

Dagens topnyheder

Kalenderen nærmer sig marts, og det betyder så småt, at spændingen stiger rundt omkring i de danske hjem.

Årsagen er Skats åbning for adgangen til årsopgørelserne, en begivenhed der traditionelt markerer et af årets højdepunkter for mange danske skatteydere.

Ifølge Skatteguiden, en app der har tilbudt brugere et tidligt estimat af deres skatteregnskab siden februars start, står størstedelen af danskerne til at modtage en glædelig nyhed.

Cirka 74 procent kan forvente penge tilbage i skat, med et gennemsnitligt beløb på 7.267 kroner.

Det skriver B.T.

Men ikke alle nyheder er lige velkomne.

Omkring en fjerdedel af befolkningen vil modtage den mindre behagelige besked om, at de skylder penge til Skat, med et gennemsnit på intet mindre end 6.711 kroner i restskat.

Og det falder ikke på et tørt sted for en række danskere, der i forvejen kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Kristoffer S. Olesen, skatteekspert hos Skatteguiden, lægger heller ikke skjul på, at disse tal indikerer en generel mangel på forståelse for skattesystemet blandt danskerne:

"Kun 0,5 procent af danskerne rammer inden for 10 kroner af det korrekte skattebeløb. Det viser, at næsten alle betaler forkert skat i forhold til deres årsopgørelse", forklarer han med henblik på, at deres tal også afslører et flertal - nærmere bestemt 62 procent - har en afvigelse på deres årsopgørelse på mellem 1.000 og 10.000 kroner, uanset om det drejer sig om restskat eller tilbagebetaling.

Desuden fremhæver han en signifikant ændring for indeværende år: en markant stigning i dag-til-dag-renten på restskat, som er steget til 5,5 procent fra 1,7 procent året før.

Skatteguiden opfordrer i samme ombæring brugerne til at være opmærksomme på, at deres 'Tidlig årsopgørelse' ikke automatisk inkluderer fradrag som befordringsfradrag og fradrag for serviceydelser. Disse kan dog indberettes i appen nu og vil automatisk blive taget i betragtning, når årsopgørelsen bliver tilgængelig.