Disse fem fejl begår du før klokken 10 om morgenen

Det kan være hårdt at komme op om morgenen, så alle gode råd er dyre, hvis man skal op og i gang, selvom det virker umuligt.

Men det er langt fra alle trick, der er gode for dig.

Her er fem sundhedsfejl, du ifølge Huffington Post begår før klokken 10 om morgenen:

Fejl nummer 1: Du starter alt for energisk ud

Du springer ud af sengen, og er totalt klar til den nye dag. Problemet er, at du kræver alt for meget af dine rygmuskler  ved at starte så energisk ud. De er ofte stive efter en lang nat uden bevægelse, siger søvnekspert Robert Oexman til Huffington Post.

Bevæger du dig for hurtigt, risikerer du spasmer i musklerne og udsætter dig selv for en større risiko for smerter i ryggen.

Endnu en grund til at stå langsomt op: Når vi rejser os op efter at have ligget ned i mange timer, bevæger blodet sig i al hast til benene, og det kan give os en fornemmelse af svimmelhed, så vi risikerer at snuble. Dette gælder især for kvinder.

Fejl nummer 2: Du trækker ikke gardinerne fra

Gardiner og persienner gør dit soveværelse til en mørk, hyggelig hule, som hjælper dig, når du skal falde i søvn om aftenen. Men det er kun en fordel indtil du skal stå op om morgenen.
Vil du starte dagen i godt humør, og stille dit indre ur, har du brug for det solskin og lys, der er uden for vinduet.

LÆS OGSÅ: Forskere: For meget lys i soveværelset gør kvinder tykke

Fejl nummer 3: Du gemmer din belønning til senere
De fleste af os indretter dagen, så vi starter med at arbejde hårdt, for derefter at tage en pause til os selv efter frokost. Eller, hvis vi skal være ærlige, omkring klokken 15 om eftermiddagen, når vi er begyndt at blive trætte.
Men en ny undersøgelse viser, at de medarbejdere, der starter arbejdsdagen på en positiv måde, får langt mere ud af deres dag. Desuden blev de lang mindre påvirket af negative kolleger.

Prøv derfor at drikke din belønnings-latte allerede inden du møder ind på arbejde. Eller tag fem minutter til at ringe til din søster, eller hvad det nu er, dig gør lige dig glad.

Fejl nummer 4: Din alarm ringer alt for tidligt
Du har brugt en del energi på at løse snooze-ligningen. Når du trykker på den dejlige knap, føles det som at snyde sig til 10 minutters ekstra søvn og tre minutter mere til at komme ud af fjederen og dundynen.
Men snooze-funktionen forvirrer din krop unødvendigt, og gør det meget sværere at falde i søvn om aftenen. Derfor har flere forskere dødsdømt snooze-knappen på din alarm.

Derfor: Stå op, når alarmen ringer. Ikke 10-30 minutter senere.

Fejl nummer 5: Du træner som det første, når du er stået op

Du ved egentlig godt, at du bør spise morgenmad inden for 30 minutter efter du er stået op. Men det er ikke rigtig realistisk, når du skal skynde dig til spin-time i fitnesscenteret. Men det er ikke nogen god idé at springe måltidet over. Du har jo fastet hele natten, og du har brug for nogle kulhydrater for at få kroppen i gang igen. Især, hvis du har tænkt dig at dræne den for den allersidste energi.

 

Dagens Gossip