Disse fem ting SKAL du rengøre hver eneste dag

Du har sikkert allerede mange daglige gøremål, som du ikke har tid til at ordne, men der er fem ting, der gerne skal rengøres hver dag.

Det skriver det amerikanske husmodersite, Goodhousekeping, som lover, at det ikke behøver at tage al din fritid.

Hvis du husker at gøre de fem nedenstående ting hver dag, vil du have det meget nemmere, når du skal lave hovedrengøring, fordi dit hjem ikke er sat helt til, og du vil højst sandsynlig også slippe for at blive syg af bakterier.

Læs også: Influenzaen hærger nu: Sådan undgår du at blive ramt

1. Vask dine håndhåndklæder. Også selvom de ser rene og pæne ud. Det gælder både dem i køkkenet og på badeværelset. De er nemlig fyldt med snavs og bakterier, især hvis du har børn, eller de bliver brugt meget.

2. Vask dine køkkenborde. Du lægger al verdens ting på dine køkkenborde, lige fra penge og nøgler til grøntsager med jord på og saftigt kød. Du bør mindst vaske det en gang om dagen med et desinfiserende middel.

3. Tør fliserne i badet af. Hvis du hver gange efter et bad svabrer dine vægfliser i badet, undgår du de grimme hvide plamager af kalk, som med tiden er irriterende svære at fjerne.

Læs også: Seks ting folk med skinnende rene hjem gør hver dag

4. Vask dine vaske. Det er ikke nok, at du vasker hænder i din køkkenvask, det bliver den ikke ren af, tvært imod sætter dit skidt fra hænderne sig i vasken. Der skal mere til. Du skal bruge en svamp og noget desinfiserende til at gøre vasken ordentlig ren. Evt kan du fylde den med varmt vand og tilsætte blegemiddel og lade det virke i fem minutter - bagefter skyller du grundigt efter.

5. Vask din kaffemaskine. Din varme kaffemaskine er hjemsted for bakterier og skimmel, og derfor skal den have en kærlig hånd hver dag. Vask de aftagelige dele af med varmt sæbevand og fjern løbende kafferester og olie. Husk at tørre af under varmepladen, hvor den spildte kaffe ender, ellers vokser der mug frem. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip