Disse fire fejl ødelægger dit tøj

Du har fået nyt tøj, det er lækkert og har været dyrt, men du glemmer at behandle det ordentligt og snart er det trist og gråt. En typisk situation for mange. Der er nemlig en del, der ikke forstår at passe godt på deres tøj.

Allure.com har derfor allieret sig med Myriam Testa, der er manager hos Brown´s Cleaners i Santa Monica, og hun opridser de typiske fejl, vi kvinder begår overfor vores tøj.Sæd kan også give pletter, men vidste du, at smør faktisk smadrer din mands sæd?


Du klipper mærkerne af


De kradser og får altid møffet sig op ad nakken og vendt om, så alle og enhver kan se, at du har købt din nye bluse i Malene Birger…det er bare træls, og ja så kan det drive enhver til vandvid med et mærke, der bare kradser og kradser, så vi klipper dem af, men det er en dårlig idé.- Vær sød ikke at klippe dem af selv, for de er sikkert syet ind i sømmet, siger Myriam Testa.Det kan altså give unødvendige huller i tøjet, og så er det alligevel ikke det værd. Skal I på ferie? Få tips til hvilke sexlege, der kan spice turen


Du stryger på ydersiden


Det er nemmere slet ikke at stryge tøjet, men ind imellem skal det jo gøres, og her skal du altså holde dig for øje, hvilket materiale tøjet er i, og så skal du som hovedregel vende vrangen ud, når du stryger.

-Stryg aldrig et stykke tøj med den rigtige side ud, især ikke noget af silke. Og hvis du ikke vender vrangen ud på dine Gabardine-bukser først, så kommer de til at ende som et skinnende spejl, siger Myriam Testa.Du bruger danskvand


Sværger du også til det gamle råd, der siger, at du skal pøse danskvand på dit tøj, hvis du spilder? Så spilder du, ifølge Myriam Testa, selv tiden, for det fjerner ikke pletten:- Put ikke danskvand på pletten, for sodium fra vandet vil bare tvinge det dybere ned i stoffet. Du fjerner pletter med servietter


Er du ude og spise på restaurant, og sker der det frygtelige, at du spilder på din finde kjole, så skal du ikke, som det første, gribe en serviet fra bordet. 

Farverige papirs-servietter vil nemlig smitte af, og de af stof er som regel afbleget fra rens, så de vil kunne afsmitte med klorin, der misfarver kjolen.


Af 
Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip