Disse fire VM-billetter er på spil i aften

Italien har vundet Danmarks VM-kvalifikationsgruppe B, og flere andre europæiske fodboldnationer har også allerede indløst billet til næste års slutrunde i Brasilien.

I aften skal de fire sidste førstepladser fordeles, og nogle af dem er der mere kamp om end andre.

Blandt de mere interessante grupper er gruppe H, hvor England fører med 19 point.

VM-vinderne fra 1966 er imidlertid hårdt presset af Ukraine, der har 18 point og som må forventes at vinde sin sidste kamp mod San Marino.

Derfor er kravet til Roy Hodgsons mandskab en sejr over Polen hjemme på Wembley, hvis ikke holdet skal ud i playoff-kampe.

Også i gruppe G er der spænding til det sidste. Bosnien-Hercegovina og Grækenland har begge 22 point, og mens grækerne har en overkommelig opgave i Liechtenstein på hjemmebane, skal bosnierne til Litauen i deres sidste kamp.

Edin Dzeko og holdkammeraterne har dog en klart bedre målscore end grækerne og ved derfor, at en sejr under alle omstændigheder sikrer en VM-billet.

For Rusland kan mindre gøre det i gruppe G. Russerne har tre points forspring og en målscore, der er syv bedre end Portugal. Derfor er uafgjort mod Aserbajdsjan på udebane nok til at bevare førstepladsen.

Endelig bør Spanien også kunne afgøre det selv i Georgien. De forsvarende verdens- og europamestre har 17 point mod Frankrigs 14 og skal derfor også bare have uafgjort mod georgierne.

Kun i tilfælde af nederlag og fransk sejr over Finland på udebane kan den direkte VM-billet komme i fare.

Belgien, Italien, Tyskland, Holland og Schweiz har allerede sikret sig førstepladserne i deres respektive grupper og har derfor ikke det store at spille for i aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip