Disse metalpigge skal skræmme hjemløse væk fra boligopgang

Billeder af nogle spidse metalpigge, sat fast i fliserne uden for en opgang i London, har skabt en voldsom debat.

Billederne blev uploadet på det sociale medie Twitter, sidste lørdag.. Og det er også her, raseriet over de spidse genstande, der har til formål at forhindre hjemløse i at lægge sig til at sove foran opgangen, har taget fart.

Kritikken går blandt andet på, at Londons hjemløse befolkning sidestilles med duer, eftersom lignende installationer bruges til at skræmme duer fra at lande forskellige steder i byen.

Men der er også flere, der forsvarer hjemløse-piggene på Twitter.

- Der er nok en bestemt årsag til antihjemløse-piggene. Formentlig er det sidste udvej mod en hjemløs, som har haft en aggressiv adfærd, og nægtet at blive bosat, skriver Twitter-bruger Gavin Logan.

Beboerne i opgangen, hvor lejlighederne sælges for op mod 800.000 britiske pund (svarende til omkring 7,3 millioner kroner), siger til The Telegraph, at piggene blev installeret for to uger siden, efter en række hjemløse var blevet set sove der.

- Det er på grund af de hjemløse. Piggene har kun været der et kort stykke tid, under en måned, siger et ægtepar fra bygningen, som ønsker at være anonyme. 

Se flere billeder af de omdiskuterede metalpigge, her:

 

Dagens Gossip