Disse smerter må du aldrig ignorere

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Der findes mange kvinder, der ikke bryder sig om at gå til lægen, men pludselige, voldsomme og ubehagelige smerter må ikke bare ignoreres. De kan ofte være tegn på, at der er noget alvorligt galt. Se hvad du skal være opmærksom på her.

Smerter mellem skulderbladene

Omkring 30 procent af alle der får et hjerteanfald, får ikke de klassiske brystsmertesymptomer.
Smerter mellem skulderbladene er nemlig almindeligt hos kvinder, det samme er kæbesmerter, stakåndethed og kvalme. Hvis du tror, det er et hjerteanfald, du er udsat for, så skal du ikke bede nogen om at køre dig, men ringe efter 112 med det samme siger Sharonne N. Hayes professor i hjertekarsygdomme til WomensDay.

Fem kræftsymptomer kvinder ikke kender 

Stikkende mavepine i højre og nedre side af maven

Får du mavepine, der begynder omkring navlen eller opadtil, hvorefter smerterne efter få timer vandrer ned i højre nedre del af maven, og forværres ved bevægelse, så har du sandsynligvis blindtarmsbetændelse. Smerterne tiltager normalt efter et døgn, og det er vigtigt at komme til lægen hurtigst muligt. Blindtarmen fjernes ved operation. En bristet blindtarm kan føre til bughindbetændelse. Tilstanden behandles i dag med antibiotika over ca. 3 dage efter operationen. Behandlingen har betydet, at en bristet blindtarm ikke er så frygtet som tidligere. Men der er fortsat risiko for bylddannelse i bughulen, som i givet fald vil kræve udtømning.

Pludselig hovedpine og synsforstyrrelser

Hvis du oplever, at du får en hovedpine, der kommer med ét, og er så smertelig og stærk at du aldrig har oplevet noget lignende, kombineret med svimmelhed og sløret syn, så skal du ringe til lægen med det samme. Symptomerne kan være tegn på et aneurisme, der er en unormal pulsåreudvidelse og kan give en pludselig hjerneblødning og i værste fald føre til døden. Oplever man nogle af disse symptomer er tiden et afgørende faktum, og man skal søge hjælp med det samme.

Menstruationslignende smerter

Oplever du menstruationslignende smerter, der konstant kommer og går? Smerter ved sex, ved afføring og vandladning så er det vigtigt at søge læge. Det kan nemlig være tegn på endometriose, en lidelse hvor livmoderslimhinde-lignende væv er kommet uden for livmoderen, og som i sidste ende føre til infertilitet. Inden det går så galt, er der dog en række tiltag, der kan gøres. Er du i den fødedygtige alder, og har et stort ønske om at få børn er det vigtigt at sætte behandlingen i gang hurtigst muligt, men også i det hele taget, da det er en meget smertelig sygdom, siger gynækolog Mary Jane Minkin fra Yale School of Medicine.

Se hvilken kendt dansker der blev ramt af endometriose 

Smerter i den nederste del af ryggen og feber

Hvis du har feber, kvalme og rygsmerter, så skal du ikke automatisk gå ud fra, at det bare er en maveinfluenza. For er smerterne lokaliseret nederst på ryggen, og gør det ondt når du tisser, så har du formentlig en nyreinfektion. Det er vigtigt at få det behandlet med antibiotika så hurtigt som muligt, så det ikke bliver alvorligt.

 

Dagens Gossip