Disse varer er danskerne flove over at smide i indkøbskurven

Skrevet af Kristine Bugbee

07/05/2016

Dagens topnyheder

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, svarer 22 procent af danskerne, at det er pinligt at købe kondomer. Det skriver Søndagsavisen.

I mange supermarkeder hænger kondomerne ved kassen, hvor andre kan følge med i, hvad man hiver ned fra hylden.

Men til trods for, at mere end hver femte dansker flover sig, når de skal købe kondomer, har Coop ikke tænkt sig at ændre varens placering.

- Kondomer er en vare, der er i højrisiko for at blive stjålet. Det er forholdsvis små pakker, der repræsenterer en vis værdi, og så slipper man for det pinlige i at skulle lægge dem op på båndet, hvis man stjæler dem. Derfor hænger de et sted, hvor kassemedarbejderen kan holde øje med dem,  fortæller Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop til Søndagsavisen.

I undersøgelsen svarer knap hver femte kvinde, at det er pinligt at købe buræg. Det samme gælder kun syv procent af mændene. Forskellen skyldes ifølge Jeppe Trolle Linnet, der har forsket i danskernes forbrug, at kvinder har sværere ved at gå på kompromis med deres idealer.

- Vi vil gerne ses fra vores bedste side på eksempelvis Facebook, men vi indgår en del kompromiser, når vi er ude at handle. Jeg tror, at kvinder kan have en tendens til at have høje forventninger til sig selv, og derfor er det sværere for dem, når de ikke kan holde fanen højt, mens mændene er mere realistiske, forklarer Jeppe Trolle Linnet, der er direktør i Linnet Research til Søndagsavisen.  

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: