Dit strygejern skal på internettet

Det har længe været fremtidsmusik, men nu ser det ud til at blive en realitet. Fremover skal hustandens køkkenapparater og hårde hvidevarer som komfur og vaskemaskine på internettet.

På den årlige messe for forbrugerelektronik, IFA, der holdes i disse dage i Berlin, har flere producenter fremvist eksempler på husholdningsapparater, der udnytter nettets muligheder.

- Allerede i løbet af efterår og vinter vil vi se mange af de her produkter i de danske butikker, siger Henrik Egede, der er direktør for brancheforeningen Feha, som organiserer de danske producenter og importører af blandt andet køkkenapparater og hårde hvidevarer.

Ifølge Henrik Egede er det blandt andet muligheden for at øge sikkerheden i hjemmet, der vil få forbrugerne til at vælge husholdningsapparater med netforbindelse.

- Forbrugerundersøgelser har vist, at sikkerhedsaspektet ved den slags apparater faktisk er noget af det, som forbrugerne vægter tungest, siger Henrik Egede.

Der er allerede udviklet en række løsninger, som gør det muligt for eksempel at sidde på sit arbejde og via pc, tablet eller telefon tjekke, om man har husket at slukke for strygejernet derhjemme.

Flere af de store producenter har også udviklet robotstøvsugere til almindelige hjem, som har et påmonteret kamera, man kan logge ind på, selv om man befinder sig langt fra hjemmet.

Fordi støvsugeren er forbundet til nettet, kan den styres rundt i hjemmet, hvor man så kan filme eventuelle indbrudstyve eller jage en skræk i livet på sin hund.

Den tysk-tyrkiske producent Grundig har på årets IFA-messe præsenteret et helt køkken med flere net-løsninger.

Blandet andet har man udviklet et særligt emfang med indbygget projektor. Det betyder, at man kan få projiceret et billede fra et webcam ned på køkkenbordet, mens man laver mad.

Det kan for eksempel bruges til at tjekke, om baby har det godt, mens man rører i sovsen.

- Vi har længe snakket om det her som noget, der var på vej. Nu er det her. Og jeg tror, at mange forbrugere vil vælge det, når de skal købe nyt, siger Henrik Egede, der peger på, at der for eksempel allerede sælges køleskabe med indbygget webcam.

Det gør det muligt at sidde på arbejde og tjekke, hvad man mangler at købe til aftenens menu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip