Divisionsforening: Regler skal være klare og overholdes

Divisionsforeningen Håndbold er utilfreds med, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) og KIF Kolding København opfatter gældende regler i sporten forskelligt.

Det forklarer organisationen, efter at DHF mandag droppede at anke sagen mod KIF's ulovlige brug af cheftræner Carlos Ortega.

- Reglerne skal være klare og skal overholdes, fastslår formand i Divisionsforeningen Håndbold, Jens Christensen, i en pressemeddelelse.

Der er både uenighed om, hvorvidt KIF handlede korrekt i forhold til brugen af klubbens nye cheftræner og om den afgørelse og straf på 100.000 kroner i bøde, som Disciplinærinstansen har afsagt i sagen.

- Når man læser afgørelsens 15 sider lange tekst, er det klart for enhver, at DHF og KIF Kolding København og deres respektive rådgivere ikke læser lovteksten ens, og det skal vi naturligvis have styr på.

- Det er vores primære ambition i Divisionsforeningen, at alle klubber skal behandles ens, og for at sikre dette skal vi have enkle og tydelige regler.

- Når nogle så går over stregen og bryder disse regler, skal de også straffes med korrekt afmålte hårde straffe, mener Jens Christensen.

DHF havde krævet en pointstraf til KIF, men sådan endte det ikke. Og siden droppede DHF at anke sagen.

Hos Divisionsforeningen Håndbold vil man lige nu ikke forholde sig til sagens akter.

- Når vi mødes næste gang i bestyrelsen, vil vi eventuelt forholde os til en samlet holdning i den aktuelle sag.

- Men vi har nu engang besluttet, at den dømmende instans i det professionelle håndbold-Danmark er Disciplinærinstansen, som er uafhængig af DHF-folk og klubfolk. Det samme er appeludvalget, hvis nogle af sagens parter ønsker at tage sagen dertil.

- Det har vi tillid til, og det skal vi have fuld tillid til, og så må vi sammen med turneringsudskriveren, DHF, sørge for, at vores reglement er tidssvarende og ikke mindst forståeligt, siger formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip