Divisionsforeningen må betale stor bod i feriepengesag

Fodboldens Voldgiftsret har pålagt Divisionsforeningen at betale en bod på 750.000 kroner til Spillerforeningen, da Divisionsforeningen har pådraget sig et organisationsansvar i sagen. Det skriver Spillerforeningen på sin hjemmeside.

Konkret drejer det sig om passivitet efter at have erkendt sit overenskomstbrud i feriepengesagen og ved ikke at have påtalt en fondsbørsmeddelelse fra Brøndby.

- Det har været et urimeligt langt forløb, fra kendelsen kom den 11. september 2012, til efterbetaling blev etableret i de øvrige klubber. Divisionsforeningen har været for passive i sagen og må nu betale bod for det.

- Vi er glade for, at vi har fået medhold i Fodboldens Voldgiftsret, siger Jeppe Curth fra Spillerforeningens bestyrelse.

- Vi håber, at Divisionsforeningen har lært af denne sag og vil være mere åbne omkring et samarbejde fremover, siger Curth.

Spillerforeningen har i sagen samtidig argumenteret for, at FC Vestsjælland, Thisted og Brabrand var omfattede af overenskomsten, fra de blev godkendt som kontraktklubber.

Spillerforeningen har fået medhold i dette for Thisted, men ikke for Brabrand, mens FC Vestsjælland blev omfattet af overenskomsten fra den 1. januar 2011.

Spillerforeningen vil nu sammen med FC Vestsjælland og Thisted aftale efterbetaling i feriepengesagen, som med de sager er endeligt afsluttet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip