Divisionsforeningen: Struktursnak er lukket for nu

Det kommer ikke til at ske foreløbigt, at Danmarks 24 bedste klubber mødes for at tale om en mulig strukturændring for Alka Superligaen og 1. division.

Det siger Divisionsforeningen onsdag aften, efter de 24 klubber gik hvert til sit uden at have fundet en ny struktur med slutspil.

- Umiddelbart er den lukket. Der skal en anledning til, før det bliver taget op igen. Det ligger ikke i kortene, at det bliver taget op igen nu, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Ritzau.

Han vil ikke ind på, hvor tæt parterne var på at finde en løsning, da der var tale om en intern proces.

- Der kunne ikke samles tilstrækkelig tilslutning til en samlet model, og så er der ikke noget, vi kan anbefale. Vi er nødt til at køre videre med modellen, vi kender i dag.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Både Divisionsforeningen og klubberne havde sat næsen op efter det. Det er ærgerligt, vi ikke kunne komme helt i mål, siger Thomsen.

Han tager dog alligevel positive ting med fra de lange forhandlinger i Odense og hele processen, hvor det hollandske konsulentfirma Hypercube har foreslået sine modeller.

De var til sidst var skåret ned til to muligheder, nemlig ligaer med enten 12 eller 14 hold med et slutspil.

- Processen har været lærerig. Det er på sin plads at sige, at vi kunne ikke blive enige i denne omgang. Det lukker ikke dørene for nye diskussioner.

- Hele fodbold-Danmark har været inddraget, og det kan vi bruge, hvis der kommer en anledning til at tage denne diskussion op igen. Vi har lært en masse om, hvad der gør fodbold og en turnering attraktiv.

- Det skal udmønte sig i andre initiativer, der kan sparke udviklingen fremad og vise, hvad man sportsligt og økonomisk skal prioritere, lyder det fra direktøren.

/ritzau/

.

Dagens Gossip