Divisionsforeningen vil af med forældet overenskomst

Skrevet af admin

28/03/2014

Dagens topnyheder

Som et forældet fodboldmål med flere huller i nettet er den gamle overenskomst for fodboldspillerne ikke længere tidssvarende.

Derfor har Divisionsforeningen valgt at opsige overenskomsten med Spillerforeningen, forklarer direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

- Grunden til, at vi har opsagt overenskomsten, er, at den er fra 2004 og havde udløb i 2007.

- Almindeligvis fornyer man den slags aftaler hvert andet til tredje år, sådan at de er tidssvarende, siger Claus Thomsen.

Han mener, at den gamle overenskomst på en række områder er for uigennemsigtig, fordi den er for gammel.

- Vi trænger til at få en overenskomst, hvor der ikke er nogen tvivl om det aftalegrundlag, vi har, siger han.

- Der er nogle formuleringer, som i dag er uklare, og som vi tolker på en måde, og Spillerforeningen tolker på en anden måde.

På grund af misfortolkningerne giver det anledning til en række sager, som Claus Thomsen mener, at der brug for at finde en afklaring på.

- Vi har brug for at få en aftale, hvor der ikke er mulighed for, at vi tolker den forskelligt, siger han.

Divisionsforeningens direktør kan ikke komme med et konkret eksempel på en misfortolkning, men han siger, at man eksempelvis kan tage "hele komplekset omkring feriepengesagen".

- Så tror jeg, at det er en meget god illustration af, at vi kan have nogle forskellige opfattelser af tingene, som gør det vanskeligt for alle parter at administrere i overensstemmelse med aftalen.

- Det giver nogle konflikter, og det skal vi have gennemgået hele aftalen for, så den kan blive klarere, siger Claus Thomsen.

Når Divisionsforeningen i fremtiden går til forhandlingsbordet med Spillerforeningen, så kan Claus Thomsen ikke afsløre, hvad der især vil blive prioriteret fra hans side af bordet.

- Hvad de specifikke emner komme til at handle om, så er det nogen, vi i respekt for vores samarbejdspartnere fra Spillerforeningen først vil diskutere med dem, påpeger han.

/ritzau/