»Django Unchained« tilbage i Kinas biografer

Hans seneste film »Django Unchained« kom i går på plakaten igen - en måned efter at den blev trukket ud af de kinesiske biografer på premieredagen.

Censuren havde ellers godkendt den bloddryppende western, som Tarantino havde haft i klippebordet en ekstra gang. Instruktøren fjernede flere voldelige scener, ligesom han dæmpede farven på det blod, der flyder gennem historien. Da distributøren China Film Group trak »Django Unchained« for en måned siden, lød begrundelsen på »tekniske problemer«, men den forklaring købte de færreste i Hollywood.

Det forlyder da også nu, at den version, der kom i biograferne søndag, er ét minut kortere end den udgave, Tarantino fik godkendt i april.
Ifølge nyhedsbureauet AP er der sandsynligvis fjernet en nøgenscene.

Kina er blevet en magtfaktor, Hollywood-studierne er nødt til at regne med, og de seneste måneder er der set adskillige eksempler på hidtil utænkelige knæfald for kinesiske krav. Således blev der hugget en hæl og klippet en tå i det nye James Bond-hit »Skyfall« og science fiction-dramaet »Cloud Atlas« blev beskåret med hele 38 minutter.
»Iron Man 3« vises p.t. i en version, der er længere end den, der kører i resten af verdens biografer. Den lokale filmstjerne Fan Bingbing er nemlig klippet ind og der er tilsat scenerier fra Kina.

Til gengæld satte actioneventyret billetsalgsrekord ved premieren for et par uger siden.

»Django Unchained« er den første af Tarantinos 30 film, der udsendes bredt i Kina.

 

Dagens Gossip