Djøf: Det har slået klik for statsrevisorernes formand

- Det må have slået helt klik for ham.

Sådan lyder det fra juristernes og økonomernes fagforbund, Djøf, efter at statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), højst opsigtvækkende har kritiseret de ansatte i Justitsministeriet for at sætte jura over mennesker.

- Det er helt uhørt og krænkende at beskylde ansatte i Kriminalforsorgen, politiet anklagemyndigheden og ved domstolene for at være ligeglade med menneskers ve og vel, siger administrerende direktør i Djøf Mogens Kring Rasmussen.

Peder Larsen har sagt til DR Nyheder, at "Justitsministeriet er mere optaget af den rene jura frem for, at det drejer sig om mennesker og deres retssikkerhed".

Det sker med henvisning til tal fra Rigsrevisionen, der viser, at sagsbehandlingstiden, fra en kriminel handling bliver anmeldt, til den kriminelle begynder afsoning i fængsel i gennemsnit, er på hele 433 dage.

- Jeg tror, at alle er enige i, at det er en alt for lang sagsbehandlingstid, men det har jo ikke noget med topjuristerne i Justitsministeriet at gøre. Det er Folketinget, der vedtager lovene og afsætter ressourcer til retsvæsnet og politiet, siger Mogens Kring Rasmussen og fortsætter:

- Folk knokler i det daglige med færre og færre ressourcer i forhold til opgaverne, og hvis de så samtidig skal anklages af formanden for statsrevisorerne for at være ligeglade med menneskers ve og vel, så er grænsen ikke bare nået, men også overskredet med adskillige længder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip