Djøf: Godtgørelse til statsansatte er i den lidt lave ende

Det er fint, men ikke perfekt.

Sådan lyder reaktionen fra fagforbundet Djøf, efter at regeringen nu vil give et såkaldt "outplacementforløb" til en værdi af 15.000 kroner til de statsansatte, der ikke ønsker at flytte med, når der skal flyttes offentlige job fra København til provinsen.

Det fortæller Mads Carstensen, der er forhandlingschef i Djøf.

- Umiddelbart er det jo rigtig godt, at man giver en godtgørelse til dem, der ikke kan flytte med, men vi synes jo, at 15.000 kroner er lidt i den lave ende, siger han til Ritzau.

Outplacementforløbet omfatter rådgivning, hjælp til skrivning af ansøgninger, karriere- og kompetenceafklaring.

Regeringen har i sit udspil "Bedre Balance" et ønske om at flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København og ud i landet.

Mads Carstensen erkender, at man kan få en udmærket hjælp til 15.000 kroner. Men Djøf havde dog håbet på, at deres medlemmer fik tilbudt et forløb, der løber op i 25.000 kroner.

- Vores oplevelse af markedet er, at et godt forløb ligger til omkring 25.000 kroner. Det er ikke det samme som at sige, at man ikke kan godt kan få et fint forløb for 10.000 kroner mindre, men vi havde håbet på mere, siger han.

Ifølge Mads Carstensen er mellem 1000 og 1500 af de 3900 statslige arbejdspladser, der skal flyttes ud i landet, besat af Djøf-medlemmer.

- Der er jo rigtig mange, der ikke har mulighed for at flytte med af private årsager. Det er jo ikke, fordi de ikke kan lide deres arbejde, men af familiære eller private årsager kan det ikke rigtig lade sig gøre, siger han.

Omkring 85 procent af Djøf-medlemmerne har ikke tænkt sig at flytte med ud i landet, fortæller Mads Carstensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip