Djokovic besejrer Federer i tæt finaleopgør

Verdens nummer to, Novak Djokovic, sejrede sent søndag dansk tid over Roger Federer i kampen om titlen ved ATP Masters-turneringen i Indian Wells.

Djokovic vandt med cifrene 3-6, 6-3, 7-6, og han tog dermed sit tredje trofæ i den californiske ørken. Han vandt også i 2008 og 2011.

Kampen måtte afgøres i tiebreak, efter at Djokovic ellers var kommet foran med et servegennembrud tidligt i tredje sæt. Serberen havde også muligheden for at serve kampen hjem i sættets 10. parti, men da kom Federer tilbage og udlignede til 5-5.

Herefter holdt begge spillere serv og tvang kampen ud i tiebreak. Djokovic bragte sig hurtigt i spidsen med 3-0, og Federer kom aldrig i nærheden af at indhente føringen.

- Det var en fantastisk kamp i dag - en fantastisk svær kamp, siger Djokovic efter turneringssejren, der er serberens første i 2014.

Det var møde nummer 33 mellem de to topspillere. Senest var det dog schweizeren, der sejrede. Det skete i semifinalen Dubai, hvor han gik hen og vandt turneringen - sin første i ni måneder.

32-årige Federer stiger efter finalepladsen fra nummer otte til en femteplads på verdensranglisten. Førstepladsen indtages fortsat af spanske Rafael Nadal.

Hos kvinderne vandt veteranen Flavia Pennetta over polske Agnieszka Radwanska.

Den 32-årige italiener sejrede overbevisende i to sæt 6-2, 6-1 mod den andenseedede polak, der dog var plaget af en knæskade.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip