Djokovic besejrer Federer i vild Wimbledon-finale

For anden gang i karrieren er tennisspilleren Novak Djokovic vinder af herresingle ved Wimbledon i London.

Den topseedede serber vandt søndag finalen i den engelske grand slam-turnering på græs, da han i en intens og medrivende kamp besejrede den syvfoldige mester Roger Federer.

Cifrene blev 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4 i serberens favør.

32-årige Federer gik ellers ind til finalen med håbet om at få rekorden alene som den mest vindende nogensinde i herresingle ved turneringen. Men schweizeren måtte for anden gang i karrieren se sig selv tabe en Wimbledon-finale.

Den fjerdeseedede Federer servede i store perioder fremragende og nåede op på i alt 29 serveesser, men Novak Djokovic spillede tæt på linjerne og var meget determineret på de afgørende bolde.

Han sikrede sig sejren, selvom han misbrugte en matchbold i fjerde sæt og døjede med fysikken i det afgørende sæt.

Den 27-årige serber, der også vandt Wimbledon for tre år siden, er med sejren oppe på syv grand slam-titler i karrieren, mens Federer fortsat sidder på rekorden for flest grand slam-titler med sine 17 triumfer.

Publikum på Centre Court i London fik alt det drama, som udeblev i lørdagens finale i damesingle, hvor tjekken Petra Kvitova pryglede canadieren Eugenie Bouchard 6-3, 6-0.

Første sæt blev som ventet et varsel om, at det ville blive en meget lige kamp. Hverken Federer eller Djokovic formåede at tilkæmpe sig en eneste breakbold i modstanderens serv, og derfor måtte det ende i en tiebreak.

Her var Roger Federer nede med to sætbolde, men han vandt alligevel tiebreaken 9-7, da Novak Djokovic sendte bolden i nettet.

Andet sæt blev en smule anderledes, eftersom Novak Djokovic lavede kampens første servegennembrud til 2-1.

Bagud 4-5 fik Roger Federer tiltvunget sig sin første breakbold i kampen, men serberen holdt stand og vandt partiet og sættet.

I tredje sæt var de to spillere helt suveræne i deres servepartier frem til stillingen 5-5. Så tiltvang Novak Djokovic sig to breakbolde, men et servees af Roger Federer bragte til sidst schweizeren foran 6-5.

De to spillere måtte igen ud i en tiebreak, hvor Djokovic var skarpest og vandt 7-4.

Nu var Roger Federer for alvor under pres, og der kom endnu mere af det, da han blev brudt til 1-3 i fjerde sæt.

Det betød, at schweizeren var tvunget til at jagte sit første servegennembrud i kampen. Igen viste Roger Federer, hvilken mester han er, da han brød tilbage til 2-3.

Dramaet på Centre Court fortsatte, da Djokovic prompte satte sig igennem med kampens tredje servegennembrud på stribe til 4-2.

Bagud 3-5 tiltvang Roger Federer sig en breakbold, og søreme om ikke han udnyttede den til at reducere til 4-5.

Og dramaet fortsatte i det, der med de mange servegennembrud på i hvert fald én måde var begyndt at ligne en kamp mellem to kvinder.

Novak Djokovic tiltvang sig en matchbold, som Roger Federer afværgede med et servees, og kort efter var stillingen 5-5.

Djokovic begyndte at udvise små svaghedstegn og blev brudt igen til 5-6, hvorefter Roger Federer under drønende klapsalver servede fjerde sæt hjem.

Måske begyndte Novak Djokovic nu at tænke over, at han havde tabt sine seneste tre grand slam-finaler.

Foran 2-1 i femte sæt måtte serberen også lade sig behandle i læggen, men han holdt alligevel sin serv, også da han ved 3-3 var nede med en breakbold.

Djokovic virkede hæmmet fysisk, men han holdt sig inde i kampen på ren viljestyrke. Foran 4-3 havde han tre breakbolde i Federers serv, men schweizeren stod for presset og udlignede til 4-4.

Ved 4-5 gik den dog ikke længere for schweizeren, som fik sin serv brudt for fjerde gang i kampen.

Efter 3 timer og 56 minutters tennis kunne Novak Djokovic omfavne sin træner, Boris Becker, og juble som vinder af den episke finale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip