Djokovic: Dårlig karma kan give mig en lussing

En ny overlegen sejr holdt søndag Novak Djokovic på toppen af tennistronen i grand slam-turneringen Australian Open.

Det endte med en finalesejr i tre sæt over Andy Murray, og serberen er nu oppe på 11 grand slam-titler i karrieren.

Djokovic bevarer dog ydmygheden, når talen handler om jagten på alle fire grand slam-turneringer samt en OL-guldmedalje i Rio i indeværende kalenderår - en såkaldt Golden Slam.

- Jeg ønsker ikke at tillade mig selv at have det tankesæt. Hvis jeg får det, så bliver jeg som person for arrogant og føler mig som et overmenneske eller bedre end alle andre.

- Og så kan dårlig karma give mig en lussing meget snart, og det vil jeg ikke have, siger Djokovic.

I semifinalen i Australian Open bankede Djokovic også rivalen Roger Federer, som i perioder blev ydmyget. Og Rafael Nadal tabte allerede i første runde til Fernando Verdasco.

Derfor virker Djokovic til at have løsrevet sig fra de øvrige tre store tennisspillere, der i mange år gik under betegnelsen "The Big Four".

Djokovic afviser dog, at han har ændret hierarkiet i toptennis, så der nu kun er ham og så alle de andre.

- Jeg forsøger stadig at følge den samme livsstil og rutine, jeg har gjort alle disse år, og som har hjulpet mig derhen, hvor jeg er.

- Jeg håber, at den tilgang vil hjælpe mig med at blive, hvor jeg er. Jeg vil ikke fjerne mig fra dette sted, siger verdensetteren.

Djokovic føler ikke, at han kan læne sig tilbage, fordi Murray, Federer, Nadal og andre topspillere vil blive ved med at presse ham.

- Jeg har faktisk hørt en fin metafor. Det er meget lettere for ulven, som bevæger sig op ad og løber mod toppen af bjerget. Den er mere sulten end ulven, som står øverst på bakketoppen.

- Man kan se det fra forskellige vinkler, men jeg tror, at alle de gutter, som er derude og slås hver uge for at blive nummer et er meget sultne for at blive nummer et.

- Så jeg kan ikke tillade mig at slappe af og nyde det. Selvfølgelig vil jeg gerne nyde dette, men jeg lader det ikke vare mere end et par dage.

- Efter det så vil jeg allerede tænke på, hvordan jeg kan fortsætte med at spille godt i resten af sæsonen og i hver eneste turnering, lyder det fra Djokovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip