Djokovic efter historisk sejr: For tidligt at fejre

Verdensetteren Novak Djokovic arbejdede sig onsdag hen imod sin første titel ved French Open med en sejr over Rafael Nadal.

Kvartfinalen mellem de to stjernespillere var på forhånd udnævnt til en slags moralsk finale, da Nadal før nederlaget på 5-7, 3-6 og 1-6 blot havde tabt en enkelt gang på gruset i Paris siden 2005.

- Jeg er godt klar over, at det er en stor sejr, og det vil jeg nyde i aften, siger Djokovic.

- Men i morgen har vi en ny dag, og jeg skal videre her fra. Det er kun kvartfinalen, og jeg vil vinde titlen. Det er derfor, at jeg kom her. Så jeg bliver nødt til at dreje mine tanker ind på semifinalen, fortæller serberen.

Djokovic har vundet otte grand slam-titler, men han mangler endnu French Open i sin samling. En stor del af årsagen er, at Nadal har vundet turneringen ni gange siden 2005.

På fredag venter britiske Andy Murray, der i lighed med Djokovic endnu ikke har tabt på grus i 2015. Murray slog onsdag spanske David Ferrer på vej mod semifinalen.

- Han (Andy Murray, red.) har virkelig spillet noget god tennis her. Han bevæger sig bedre, og han server godt. Han har altid haft et godt touch - et af spillets bedste grundslag gennem de sidste 10 år, efter at han er kommet i gang.

- Han har et ekstremt talent, han er også en god fighter, og så har han erfaring med at spille de store kampe, siger Djokovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip