Djokovic: Matchfixere har forsøgt at lokke mig

Verdensetteren Novak Djokovic afslørede mandag under Australian Open, at han har haft matchfixing tæt inde på livet.

I forlængelse af en opsigtsvækkende historie fra BBC og Buzzfeed omkring matchfixing blandt spillere i tennistoppen fortæller Djokovic, at han i 2007 blev kontaktet af en matchfixer.

Det skete forud for en ATP-turnering i russiske St. Petersborg. Matchfixeren blev afvist af folk i serberens stab.

- Jeg blev ikke direkte kontaktet af dem. Jeg blev kontaktet gennem nogle personer, som jeg arbejdede sammen med på det tidspunkt.

- Selvfølgelig blev det ikke til noget. Han kom aldrig nogensinde til at tale direkte med mig, så der kom ikke noget ud af det, siger Djokovic.

BBC og Buzzfeed hævder i en historie, at 16 spillere i top-50 gennem igennem det seneste årti er mistænkt for matchfixing af den såkaldte Tennis Integrity Unit (TIU). Ingen af dem er blevet straffet.

Tennisorganisationen ATP afviser, at man har dækket over matchfixing.

Djokovic fortæller, at han aldrig har været i kontakt med matchfixere efter episoden i 2007, hvor han angiveligt blev tilbudt 200.000 dollar (1,4 millioner kroner) for at tabe.

- Jeg fik det dårligt over det, for jeg ønsker på ingen måde at blive kædet sammen med det.

- Nogle vil måske kalde det en mulighed. For mig er det usportsligt. Det er en kriminel sportslig handling, og jeg tager afstand fra det, siger han.

Djokovic spillede sig mandag videre til anden runde ved Australian Open efter en sikker sejr på 6-3, 6-2, 6-4 over Hyeon Chung fra Sydkorea.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip