Djokovic ryster på hovedet af matchfixing-anklager

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Matchfixing er blevet et varmt emne i tennissporten, efter at BBC og Buzzfeed tidligere på ugen havde fået fat i en rapport, som indikerede store problemer med matchfixing på højeste niveau.

I rapporten er 16 topspillere fra verdens top-50 de seneste år mistænkt for at have deltaget matchfixing. Otte af dem er angiveligt til start ved årets Australian Open.

Det har givet anledning til mistanke mod spillerne, og senest måtte verdensranglistens nummer et hos herrerne, Novak Djokovic, forsvare sig mod anklager fra et italiensk medie.

Tuttosport hævder i en artikel, at Djokovic tilbage i 2007 i Paris Masters med vilje lod sig tabe til den nu pensionerede franskmand Fabrice Santoro, men de anklager afviser serberen blankt.

- Det er ikke sandt. Hvad er der at sige? Jeg tabte den kamp, lyder det hovedrystende fra Djokovic på pressemødet efter hans andenrundesejr ved Australian Open over Quentin Halys ifølge Reuters.

- Alle kan skabe en historie om den kamp eller enhver anden kamp for den sags skyld, hvor topspillere taber i en af de første runder. Det er bare absurd, mener jeg, siger den serbiske tennisstjerne.

- Du kan tage en hvilken som helst kamp, som en topspiller har tabt, og bare skabe en historie ud af det.

Efter afsløringen af den lækkede matchfixingrapport fortalte Djokovic, at en fra hans stab i 2007 blev kontaktet af en matchfixer, men at vedkommende i staben med det samme havde afvist forespørgslen, inden den nåede til Djokovic selv.

Serberen, som på det tidspunkt nærmede sig 20 år og var et stykke fra verdenstoppen, blev ifølge ham selv tilbudt 200.000 dollar (1,37 millioner kroner) for at tabe en kamp.

/ritzau/