Djokovic sigter mod stjernerne efter historisk sejr

Den suveræne verdensetter Novak Djokovic tog i sikker stil sin sjette Australian Open-sejr, da han søndag slog britiske Andy Murray i tre sæt i finalen af grand slam-turneringen.

Dermed tangerer Djokovic rekorden for flest sejre ved turneringen i Australien, der blev sat af australske Roy Emerson tilbage i 1960'erne.

- Det er en fantastisk følelse, at jeg kunne skrive historie ved at tangere Roy Emersons rekord, siger Novak Djokovic efter finalesejren.

- Når man har muligheden for at skrive historie, så giver det noget ekstra motivation, før man træder ind på banen. Det prøvede jeg at få noget positivt ud af.

Serberen har nu i alt vundet 11 grand slam-titler, hvilket er lige så mange som Rod Laver og Björn Borg. Og dermed er Djokovic også et skridt nærmere rekorden for flest grand slam-titler hos herrerne, som Roger Federer stadig sidder tungt på med 17.

- Jeg tror på, at jeg kan vinde alle kampe, jeg spiller. Jeg har spillet mit livs bedste tennis i de seneste 15 måneder, og det viser resultaterne også.

- Jeg tænker slet ikke på, hvad min grænse er, siger den 28-årige serber.

Djokovic siger, at han har brugt lang tid på at analysere sine allernærmeste konkurrenter i kampen om grand slam-trofæerne.

- Jeg forbereder mig selv på Murray, Federer og Nadal, siger Djokovic.

Søndagens modstander, Andy Murray, ligger lige nu nummer to i verden, mens Federer ligger på tredjepladsen. Rafael Nadal ligger nummer fem i verden.

- De tre har været de mest dominerende sammen med mig. Uden at være respektløs over for nogle af de andre, som David Ferrer og Stan Wawrinka.

- Jeg forbereder mig selv på at levere mit bedste i grand slam-turneringerne, lyder det fra Australian Open-vinderen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip