Djokovic slår Nadal: Ikke nemt mod historiens bedste

Verdensetteren Novak Djokovic er på vej mod sin fjerde store tennistitel i år efter at have slået Rafael Nadal 6-3, 6-3 i lørdagens semifinalebrag i Masters-turneringen Monte Carlo.

Djokovic har i forvejen vundet de største turneringer hidtil i denne sæson: grand slam-turneringen Australian Open samt de to første Masters-turneringer i Indian Wells og Miami.

Lørdag brugte Djokovic lidt over halvanden time på at nedkæmpe gruskongen Nadal på spanierens røde favoritunderlag i Monaco.

Nadal har vundet turneringen otte gange, men han er fortsat et pænt stykke fra sin bedste form og var reelt chanceløs mod Djokovic.

- Jeg er yderst tilfreds med mit spil mod en så god modstander som Rafa. Han er historiens bedste grusspiller, og det var ikke nemt, siger Djokovic.

Han slog Nadal for femte gang på grus - i det 19. forsøg. Totalt har Djokovic nu vundet 20 gange i 43 kampe mod Nadal.

Serberen har desuden vundet sine 16 seneste kampe og kan pynte på statistikken i søndagens finale mod Tomas Berdych. Tjekken vandt sin semifinale over franske Gaël Monfils med 6-1, 6-4.

- Jeg ved, at finalen mod Tomas bliver en anden type kamp, men jeg skal gøre mit bedste for at samle mig og blive klar, siger Djokovic.

Topseedede Djokovic har vundet 18 gange i 20 indbyrdes opgør mod sjetteseedede Berdych, så han har det mentale overtag.

Djokovic, som vandt titlen i Monte Carlo i 2013, kan søndag blive den første til at vinde årets tre første Masters-turneringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip