Djokovic slår trodsig japaner og er finaleklar i London

Verdensetteren Novak Djokovic mangler blot en sejr for at krone en fremragende 2014-sæson yderligere.

Lørdag kvalificerede han sig til finalen i tennisherrernes sæsonfinale i London, men for første gang i turneringen måtte han ud i tre sæt for at vinde.

Efter 87 minutter på banen vandt han semifinalen over Kei Nishikori med 6-1, 3-6, 6-0.

I kampens første del så det ellers ud til, at serberen igen ville gøre kort proces.

Djokovic var urørlig i første sæt og brød også modstanderens serv straks i andet sæt, men så blev japaneren mere aggressiv i sit spil og fik prompte udbytte.

Nishikori brød ikke bare tilbage, men brød igen til 5-3 efter fremragende spil, så han efterfølgende kunne serve sættet hjem på den første sætbold.

På det tidspunkt virkede Djokovic en anelse rystet, og Nishikori var tæt på en drømmestart i det afgørende sæt. Han spillede sig frem til to breakbolde i det første parti, men fejlede på begge.

I stedet holdt Djokovic serv og brød bagefter til 2-0, hvilket knækkede Nishikori. Serberen kunne nemt afgøre kampen til sin fordel.

- Kei spillede godt, og det har været hans bedste sæson i karrieren, men han havde nogle vitale dobbeltfejl i tredje sæt, siger Novak Djokovic ifølge AFP.

Med serberens sejr er der lagt op til en drømmefinale søndag mod schweizeren Roger Federer, som har været helt suveræn hidtil i turneringen.

Federer skal dog først lige vinde sin semifinale lørdag aften mod landsmanden Stanislas Wawrinka.

- Jeg skal selvfølgelig se den anden semifinale. Jeg skal spise popcorn og nyde den fra min seng, siger Djokovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip