Djokovic tager anden titel i Monte Carlo

Novak Djokovic viser storform på grus forud for næste måneds French Open. I finalen i Monte Carlo Masters nedlagde serberen Tomas Berdych i tre sæt.

Djokovic var på forhånd storfavorit efter at have sendt gruskongen Rafael Nadal ud i semifinalen i to sæt, men tjekken Berdych tvang Djokovic ud i en hård og udmarvende dyst.

Til slut kunne verdensetteren dog løfte trofæet efter en sejr på 7-5, 4-6 og 6-3, men han erkendte, at det meget let kunne være endt anderledes.

- Tomas spillede en fantastisk kamp og fortjener trofæet ligeså meget, som jeg gør. Det var en god finale, men han havde ikke heldet i dag, siger Djokovic efter sejren ifølge DPA.

Berdych er da også den eneste, som har formået at tage et sæt fra serberen i hele turneringen.

Det var Djokovic' anden titel i Monte Carlo, som rangerer lige under de fire grand slam-turneringer. Serberen vandt også finalen i 2013 - den gang over Rafael Nadal, som tidligere har tilføjet Djokovic to finalenederlag i Monte Carlo Masters.

Den stærke verdensetter har gang i en enestående sæson. Med finalesejren i Monte Carlo udbyggede han sin statistik til 30 sejre i 32 kampe indtil videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip