Djokovic vil skrive tennishistorie i Paris

Fem titler i Australian Open, to i Wimbledon og en enkelt triumf i US Open. Den serbiske verdensetter i tennis, Novak Djokovic, har otte gange løftet et grand slam-trofæ, men aldrig i Paris.

Nu er han kommet til den franske hovedstad for at vinde French Open og derved blive den ottende herrespiller, der fuldender sin såkaldte karriere-grand slam.

- Jeg har været i denne situation tidligere, og særligt de seneste to år har det været diskuteret, om det nu skulle lykkes. Alle ved, hvordan det er gået, siger Djokovic, der tabte finalerne i 2012 og 2014 til Rafael Nadal.

- Selv om jeg har savnet marginalerne hidtil i Paris, har jeg ikke givet op. Jeg er tilbage med kun et mål; at vinde turneringen. Det har været tæt på et par gange, så jeg satser på, det er min tur nu, siger Djokovic.

Han tørner med al sandsynlighed ind i Rafael Nadal allerede i kvartfinalen. Spanieren, der har vundet French Open ni gange de seneste 10 år, er seedet som nummer seks i turneringen denne gang.

Nadal er i øvrigt den seneste herrespiller, der har fuldendt en karriere-grand slam. Det skete med sejren i US Open i 2010.

Året forinden havde Roger Federer fuldendt sin med triumfen i French Open.

Turneringen på Roland Garros-anlægget begynder søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip