DM-semifinalister: Dansk kvindehåndbold er på ret kurs

Det kunne se ud som om, dansk kvindehåndbold befinder sig i en krise forud for denne sæsons DM-semifinaler, hvor Team Esbjerg møder Viborg HK, mens Team Tvis Holstebro dyster mod FC Midtjylland.

Sidste år gik EH Vejen konkurs, i år lukkede Skive ned for sine håndbolddamer, som blev droppet, fordi pengene i stedet skulle gå til Skives herrehold.

Viborg har været plaget af dårlig økonomi længe, mens Team Tvis Holstebro siger farvel til en række profiler samt træner til sommer.

Alligevel er dansk kvindehåndbold langt fra i krise, hvis man spørger sportschef Thomas Hylle hos vinderen af grundspillet Team Esbjerg. Han mener, klubberne er blevet sundere og stærkere.

- Dansk kvindehåndbold er ved at finde sit leje ovenpå al den ballade, der har været økonomisk. Jeg tror, alle klubber er ved at have fundet deres fornuftige leje.

- Vi har selv været det igennem for fire år siden, hvor vi skruede ambitionerne ned og siden har bygget Team Esbjerg stillet og roligt op.

- Jeg kan mærke, at alle klubber har fundet ud af, hvordan dansk håndbold og især kvindehåndbold skal drives, siger Thomas Hylle.

Klubberne er på vej frem, og der er blevet sammenhæng mellem indtægter og udgifter til blandt andet lønninger.

- Det er synligt ved, at der forsvinder nogle profiler fra ligaen, men der kommer andre spillere til, og det er skønt.

- Den danske liga og topklubberne i Danmark er repræsenteret ved mange landsholdsspillere, og det er en god liga. Det skal man ikke tage fejl af.

- Jeg synes, ligaen ser spændende og stærk ud. Det er jeg også sikker på, den bliver de næste mange år, vurderer sportschefen.

En anden af DM-semifinalisterne i årets medaljeræs er enig. FC Midtjyllands cheftræner Helle Thomsen råder over en trup fuld af landsholdsspillere og kan også se en ændring i ligaen.

- Vi er kommet ned, hvor klubberne kan være med økonomisk. Alle klubber virker til at være meget mere bevidste omkring, at økonomien er nødt til at hænge sammen.

- Vi er ikke blandt de bedste hold i verden, men vi og Holstebro er stadig med i to europæiske finaler. Og Viborg spillede kvartfinale i Champions League.

- Så det er ikke fordi, vi er langt fra. Men der er nogle storhold rundt omkring i Europa, som har meget større budgetter.

- Og de budgetter kan vi ikke hamle op med. De klubber kan bare købe de spillere, de vil. Vi har derimod fundet en økonomisk balance, og så må vi bygge det langsomt op, siger Helle Thomsen.

Mens Team Tvis onsdag tager imod FC Midtjylland i den første af to semifinaler, så gæster Team Esbjerg først Viborg torsdag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip