DMI advarer om tæt tåge tirsdag aften

DMI advarer tirsdag aften om, at store dele af Danmark risikerer at blive ramt af tæt tåge i løbet af aftenen og natten.

Lolland og Falster samt Syd- og Vestjylland er de første landsdele, der rammes af den tætte tåge, og herefter bevæger tågen sig op gennem landet.

- Flere steder kan man risikere at blive ramt af tæt tåge, hvilket betyder, at sigtbarheden kommer under 100 meter. Netop nu er der flere steder, hvor dette allerede er tilfældet, oplyser vagthavende ved DMI, Michael Skelbæk.

DMI oplyser også, at man flere steder i landet også vil kunne opleve tæt tåge i morgentimerne.

- Når man står op i morgen, vil flere opleve, at det fortsat er ret tåget, og det kan have indflydelse på morgentrafikken, siger Michael Skelbæk.

Vejdirektoratet anbefaler, at man kører efter forholdene, mens FDM har lavet en række anbefalinger til tågekørsel.

Ifølge FDM bør man tilpasse farten omkring fartgrænsen, da for høj fart kan betyde manglende bremselængde, og for lav fart kan betyde, at bagvedkørende bilister kan blive overrasket i tågen.

Derudover skal man huske at bruge tågeforlygterne, mens det er mindst lige så vigtigt at slukke dem igen, når man kommer ud af tågen. Tågelygter risikerer nemlig at blænde modkørende biler.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip