DMI: Her kan der komme sne juleaften

Skal du danse rundt om juletræet med familien i Nordjylland, så er der en chance for, at vejret vil gøre sit for at hjælpe julehyggen på vej. En koldfront fra nord skaber nemlig håb om sne til juleaften i Nordjylland.

Det oplyser vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Mogens Rønnebæk.

- Det er i det nordjyske, hvor der kommer noget koldere luft ned nord fra. Der kan de byger, der kommer i morgen, godt blive noget vinterlige. Så der er nogen chance for lidt juledrys i Nordjylland i morgen aften (juleaften, red.), siger han.

Det betyder dog ikke, at resten af landet skal snydes for snefnug, mens man er samlet i julen.

- Hen over natten til første juledag trækker det ned over resten af landet, så der kan også komme vinterlige byger hen over julenat, oplyser Mogens Rønnebæk.

Snevejret afløser en periode med regn og gråvejr fra et bælte af regnbyger, der har ligget over landet.

- Der har i det sidste døgns tid ligget et regnbånd hen over den sydlige del af landet. Der ligger det fortsat og trækker mod øst. Det fortsætter frem til i morgen middag, fortæller Mogens Rønnebæk.

Regnvejret kommer ifølge DMI ikke til at påvirke juletrafikken juledag eller juleaftens dag.

- Det kan give lidt vandpytter på vejbanen. Der blæser en frisk til hård vind - nogle steder kuling - fra vest, men den kommer heldigvis fra vest, så den kommer ikke til at blæse på tværs af broerne. De fleste vil opleve en sikker juletrafik, siger Mogens Rønnebæk.

Til gengæld kan den kolde luft, der kommer fra nord og giver sne til først nordjyderne og senere resten af landet, godt give problemer på vejene i løbet af første juledag.

- Juledagsmorgen kan der være is- og rimglat og måske lidt sneglat rundt omkring, siger Mogens Rønnebæk.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip