DMI: Her kan du risikere at løbe ind i torden og skybrud

admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Store dele af Jylland har allerede fredag igennem været udsat for voldsomt vejr med meget kraftig regn, hagl og torden, og det er for tidligt at pakke paraplyerne væk. Uvejret fortsætter til ud på aftenen fredag, lyder det fra DMI.

- Jeg kan bare sige: Hold ud de sidste timer. Først senere fredag ser det ud til at stilne af, siger Marie Timm, meteorolog hos DMI.

DMI varsler fortsat voldsomt vejr med risiko for skybrud, hagl og torden i størstedelen af Jylland. Kun Sønderjylland ser ud til at gå fri. Regnvejret fortsætter til de tidlige aftentimer især i de østlige dele og i Nordjylland.

- Stort set hele Jylland har været berørt. Regnvejret har været voldsomt, og det er meget tæt på at være skybrud. Vi kan ikke udelukke, at der har været lokale skybrud, siger Marie Timm.

Selvom det er jyderne, der har måtte tage mod vandmasserne i denne omgang, så kan hverken sjællænderne eller fynboerne vide sig helt sikre.

Også Sjælland og Fyn kan nemlig blive ramt af kraftigt regnvejr.

- Luften er meget ustabil, og bygerne kan også pludselig dukke op på Fyn eller Sjælland, som de også har gjort tidligere i dag, siger Marie Timm.

Men der er altså til lidt mere tørt vejr de kommende dage, lyder det fra DMI.

- Det stilner af, fordi vinden skifter til vest og nordvest - det betyder, at det bliver lidt køligere luft, der trækker over landet, og så bliver bygerne ikke så hidsige, som de har været de seneste dag, siger Marie Timm.

Temperaturerne ligger landet over mellem 17 og 21 grader.

Fredag aften og nat falder temperaturerne til mellem 10 og 15 grader, og det er fortsat skyet med regn og byger og risiko for torden.

/ritzau/