DMI melder ud: Flere sommerdage i vente

Skrevet af Jesper Bengtson

03/06/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommerdagene lurer i horisonten.

Dagens topnyheder

Ifølge kalenderen er det den 3. juni, og derfor er det også officielt sommer i Danmark.

Også vejret lader til at have opfanget, at vi er trådt ind i en ny årstid, og den kommende tid vil vejrmenuen byde på en vaskeægte sommerbuffet.

Der er nemlig både sol, tørvejr og varme på menuen, hvorfor danskerne allerede nu godt kan gøre det til en vane at få husket solcremen, når de bevæger sig udenfor.

Også vaskeægte sommerdage lurer i horisonten, hvilket betyder, at danskerne i den kommende uge vil opleve 25 graders varme.

Meldingen om sol, sol og atter sol får mange danskere til at klappe i hænderne, mens landmænd og haveentusiaster højst sandsynligt ønsker sig noget nedbør snart.

Både weekenden og Grundlovsdag er lige rundt om hjørnet, og der er ingen undtagelse med hensyn til solen, men varmen vil halte lidt i de kommende dage.

Det skriver DMI.

Weekenden, vi befinder os i, er ingen undtagelse.

Her vil der være sol i lange baner, mens temperaturerne vil nærme sig de 20 grader.

Dog vil der være enkelte skyer på himlen, men de vil ikke bringe nogen nedbør med sig, og derfor fungerer de blot som en form for solparasol.

Går man bare og venter på sommerdage, der betyder, at temperaturen skal være over 25 grader, så skal man faktisk ikke væbne sig med oceaner af tålmodighed.

Både onsdag og torsdag fortæller DMI’s prognoser nemlig, at vejret flere steder i landet vil ramme de 25 grader.

Også grundlovsdag er lige om hjørnet, og alt tyder på, at den vil træde i weekendens fodspor, når det kommer til vejret.

Temperaturen vil dog være en anelse højere, og flere steder vil man kunne opleve hele 23 grader.

Alt tyder altså på, at solen er kommet for at blive, så glem ikke solbriller og solcreme, når du bevæger dig uden døre.