DMI melder ud: Tropisk varme på vej til Danmark

Skrevet af Henrik R

15/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vi kommer snart til at erstatte temperaturerne i 20'erne med dem i 30'erne.

Dagens topnyheder

Solen er klar til at varme Danmark op, da vejrprognoser fra DMI viser, at vi kan forvente mindst to dage med temperaturer på 30 grader i den kommende tid. Selvom vi har oplevet relativt højt luftryk over landet, er der stadig plads til små lavtryk, der kan bringe lokale regn- eller tordenbyger, især i den sydøstlige del af Danmark.

Fredag - En varm start

Fredag byder på solrige perioder, men også skyer og chancer for lokale regn- eller tordenbyger. Ved vestkysten kan man også forvente havgus. Temperaturen vil variere mellem 22 og 28 grader, dog noget køligere ved kyster med pålandsvind. Natten til lørdag vil være tør med temperaturer mellem 11 og 17 grader.

Weekend - Hold øje med Bornholm

Lørdag og søndag fortsætter med solrige perioder og mulighed for regn- eller tordenbyger. Bornholm kan søndag opleve overskyet vejr med regn. Dagens temperaturer vil ligge mellem 23 og 28 grader, med lokalt højere temperaturer, mens nattetemperaturer forbliver mellem 11 og 17 grader. De, der planlægger udendørsaktiviteter, opfordres til at være forberedt på varierende vejrforhold.

Mandag - De tropiske temperaturer banker på døren

Mandagen byder mest på tørt vejr med sol, men natten kan bringe regn eller byger fra sydvest, muligvis med torden. Her begynder det at blive rigtig interessant med temperaturer, der kan nå op til 30 grader i nogle områder, selvom det stadig vil være køligere ved kysterne med pålandsvind.

Tirsdag - Tropisk varme med en twist

Tirsdagen fortsætter i samme varme stil, med temperaturer, der kan nå op på 30 grader. Dagen byder på stedvis regn eller byger, muligvis med torden, men også sol indimellem. Vinden vil variere fra svag til frisk og vil komme primært fra sydøst.

Vær klar til sommerens indtog

Med disse udsigter er det en god idé at have solcreme og vandflasker klar, men også at være forberedt på pludselige regnbyger. Dette er den perfekte tid til at nyde Danmarks naturlige skønhed, men sørg også for at holde øje med DMI's opdateringer for de nyeste vejrprognoser.

Med varmebølgen på vej, er det vigtigt at tage hensyn til sin egen og andres sundhed, især de ældre og små børn, som kan være særligt påvirket af de høje temperaturer. Hydrering og skygge er nøgleordene for den kommende tid.