DMI: Skybrud flere steder i landet

Der har været kraftige skybrud i både Vejle, Rødbyhavn og Jelling søndag formiddag. Fronten bevæger sig op igennem Danmark, og også København og Nordsjælland kan regne med torden og regn.

Det oplyser vagtchef i DMI, Bill Vejdegren. Han kalder endda skybruddene over Vejle for et "dobbelt skybrud". På en halv time kom der 30 millimeter regn.

- Det er altså vældig meget. Vi definerer skybrud ved, at der kommer 15 millimeter på 30 minutter. Det er altså et dobbelt skybrud, kan man sige, siger han.

Også Jelling lidt vest for Vejle har oplevet kraftige skybrud - 26 millimeter på en halv time.

Tidligere på formiddagen fik Rødbyhavn på det sydlige Lolland 34 millimeter regn på tre timer, hvilket vagtchefen vil betegne som kraftig regn. På et tidspunkt faldt der 12 millimeter på 10 minutter.

- Frontzonen bevæger sig. Så det bliver ikke så langvarigt, men der kommer flere af dem (skybrud, red.), fortæller Bill Vejdegren.

Kommunikationschef i Falck, Louis Honore, fortæller, at der har været enkelte vandskader i Maribo Kommune. Der har endnu ikke været meldinger om skader i Jylland.

- Det har ikke givet anledning til det store endnu. De skader, der har været, kan tælles på én hånd, fortæller han.

Politiet oplyser, at dæksler er skudt op flere steder i Kolding, Fredericia, Vejle og Maribo på grund af trykket fra de store vandmængder.

Fronten har ifølge vagtchefen i DMI forladt Syddannmark og er langsomt på vej øst- og nordover og vil bevæge sig hen over Fyn, op over Djursland, Vestsjælland og Østjylland. Det er ifølge DMI én stor klump af torden og regn.

Østsjælland kan også ifølge Vejdegren få nogle tordenbyger senere på eftermiddagen og aftenen.

Derimod kan Bornholm ifølge vagtchefen se frem til 30 grader og bragende sol. Også den jyske vestkyst vil sandsynligvis gå fri af søndagens regnskyl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip