DMI udsender forvarsel: Hedebølge på vej

Skrevet af Henrik R

48 uger siden

|

13/06/2023
Foto: DMI
Foto: DMI
DMI udsender et forvarsel om hedebølge, der forventes at ramme den vestlige del af Danmark denne weekend, mens den østlige del vil opleve skyer og mulige byger.

Dagens topnyheder

DMI har udsendt et forvarsel om en hedebølge, der ventes at påvirke den vestlige del af landet i de kommende dage. Ifølge DMI er en hedebølge karakteriseret ved, at gennemsnittet af de højeste registrerede temperaturer over tre sammenhængende dage forventes at overstige 28 grader.

Varmen, der begynder på fredag, menes at være forårsaget af et højtryk over Nordsøen, og det forventes, at hedebølgen kan fortsætte ind i mandag.

Højtrykket over Nordsøen, der strækker sig med en svag højtryksryg til den Skandinaviske halvø, resulterer i svage vinde over Danmark.

Dette vil give mulighed for, at luften gradvist opvarmes, hvilket fører til stigningen i temperaturer og skaber betingelser for hedebølgen i vest.

I modsætning til den vestlige del af landet, vil den østlige del sandsynligvis opleve skyer og lokale byger på grund af et mindre lavtryk, der udvikler sig over Polen.

Dette lavtryk forventes at bevæge sig mod Danmark fra fredag og igennem weekenden. Bygerne kan potentielt inkludere torden, men signifikante mængder af regn forventes primært at påvirke Bornholm.

Skydække vil sandsynligvis resultere i, at den østlige del af landet oplever lidt lavere temperaturer sammenlignet med den vestlige del.

DMI's forvarsel om hedebølge er udgivet op til fem dage i forvejen, og der er en potentiel chance for, at varmen kan forlænges ind i starten af næste uge.

Borgere og besøgende i de berørte områder opfordres til at være forberedt på de høje temperaturer, drikke rigeligt med vand, og tage forholdsregler for at beskytte sig mod varmen, især i løbet af dagens varmeste timer.