DMI udsender varsel om kraftig regn og torden

Fyn, Østjylland, Lolland Falster, Sydsjælland, dele af Vestsjælland samt Sønderjylland og Sydvestjylland kan frem til klokken 18.30 opleve kraftig regn og torden.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

DMI forventer, at der vil falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer, og regnen kan være ledsaget af torden.

Klimatolog hos DMI, Niels Hansen, fortæller, at regnen formentlig ikke vil give problemer de fleste steder.

- Hvis du ved, at din kælder er sårbar over for større nedbørsmængder, så er det der, du får problemer. Hvis du bor et sted, hvor vand samles og ikke kan komme væk, kan det give problemer. 24 millimeter regn svarer til to en halv gulvspand med vand per kvadratmeter, siger Niels Hansen.

Han understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at der kommer skybrud.

Banedanmark oplyser i en pressemeddelelse, at organisationen har aktiveret sit beredskab, der skal sikre, at togtrafikken kan køre bedst muligt på trods af regnen.

- Vi følger vejrudsigten tæt og er klar til at rykke ud, hvis vi får melding om oversvømmelser af skinner eller perrontunneler. I tilfælde af mange oversvømmelser prioriterer vi arbejdet, så passagererne generes mindst muligt, siger Mads Thostrup, sektionschef i Banedanmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip