DMI varsler en lummer befrielsesdag: Herefter tager temperaturen et dyk

Der bliver skruet ned for solen og op for regnen de kommende dage.

For selvom det mandag morgen kun er den østlige del af landet, der døjer med regn, har en fugtig luft tag i hele landet, lyder det fra DMI.

- Denne uge byder på fugtig luft, og det starter allerede mandag, hvor dagen er diset, selvom der kan komme lidt eller nogen sol, siger vagthavende Frank Nielsen til Ritzau og fortsætter:

- Tirsdag får vi også den fugtige luft at mærke. Der kommer et varmt pust sydfra med temperaturer op til 20 grader lokalt, men varmen bliver fulgt af meget fugtig luft, så vi kan få regn om formiddagen og igen om eftermiddagen.

Dermed står befrielsesdagen i regnens tegn.

- Regnen er især kraftig om eftermiddagen. Der falder nok 15 millimeter i hele landet. Lokalt op til 30 millimeter. Der kan også være torden i nogle af skyerne særligt i Jylland.

- Dagen er lun, men himlen kan godt lukke op for sluserne, så skal man til nogle arrangementer på dagen, skal man nok have paraplyen med, siger Frank Nielsen.

Både mandag og tirsdag ligger temperaturen på 12-17 grader.

Onsdag kommer der ligeledes byger, men de kaster ikke lige så meget nedbør af sig, og solen kan komme frem fra skyerne.

Vinden tager til gengæld fat og kan blive jævn til hård. Det blæsende vejr bliver ved torsdag, hvor det også bliver køligere med 10-13 grader. Her kan vinden nogle steder nå op til kulingstyrke.

Til gengæld burde rusken onsdag og torsdag stilne af.

- Med lidt held retter vejret sig op til weekenden. Fredag kan der komme en enkelt byge, og det bliver nok ikke en varm weekend, men trods alt acceptabel med tørt og nogen sol, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip