DMI: Voldsomt uvejr vil skabe kaos i Storbritannien

Stormen rusker i træerne, og regnen pisker mod vinduerne i den britiske hovedstad, London, hvor borgerne venter på at uvejret for alvor slår til.

Uvejret ventes at ramme hele Storbritannien inden for et par timer.

På Danmarks Metrologiske Institut (DMI) følger man nøje uvejret, og indtil nu er der observationer på en hård til stormende kuling, oplyser vagthavende ved DMI, Lars Henriksen.

- Der vil komme vindstød af stormstyrken - nogle steder endda orkanstyrke - i løbet af dagen, men i virkeligheden er det regnvejret, der volder de største problemer, siger Lars Henriksen.

England har oplevet den vådeste januar siden 1766, og det er især den vandmættede jord, der kan skabe problemer for de mange briter, når regnvejret endnu en gang sætter ind.

- Jorden er meget våd derovre, så der vil højest sandsynligt vælte træer og den slags ting, så det kan blive rigtig bøvlet for dem, siger Lars Henriksen.

Uvejret i England har stået på i flere dage, og skabt voldsomme oversvømmelser i flere dele af landet.

Ifølge pressechef på den danske ambassade i Storbritannien, Kåre Gade, er uvejret på alles læber disse dage.

- Her til morgen er der kommet nogle meget hårde vejrvarsler, siger Kåre Gade.

Det britiske meteorologiske institut - The Met Office - har udstedt det meget sjældne "rød alarm" for flere områder.

Ifølge pressechefen er selve hovedstaden endnu ikke så berørt af uvejret, men det er andre dele af landet.

- Themsen er allerede blevet oversvømmet i området fra Oxford og ned mod London, og der er mange ejendomme, der er blevet skadet, siger Kåre Gade.

De britiske myndigheder har fået særdeles hård kritik for at have handlet for sent og ikke kommet de berørte mennesker til undsætning i tide.

Tirsdag udtalte den britiske premierminister, David Cameron, at der ikke vil blive sparet på pengene, når de mange ofre for uvejret skal have hjælp.

Sky News skriver på Twitter, at den britiske premierminister, David Cameron, vil holde møde med regeringens nødberedskabsudvalg klokken 17.30 onsdag lokal tid om situationen.

Det voldsomme vejr i Storbritannien forventes at fortsætte til fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip