DN: Det svenske regeringshovedkvarter aflyttes

Efter den norske avis Aftenpostens afsløring af avanceret spionudstyr ved Stortinget og statsministerens bolig har svenske Dagens Nyheter fulgt trop og fundet tilsvarende materiale ved statsministeriet Rosenbad, skriver nyhedsbureauet TT.

Dagens Nyheter har gennemført tests og fundet mistænkte falske basestationer, som teoretisk kan opsnappe informationer i eksempelvis embedsmænds og politikeres mobiltelefoner.

Den falske basestation narrer mobiltelefoner til at koble sig op mod den i stedet for en mobilmast, hvilket i visse sammenhænge kan betyde, at basestationen kan få adgang til en mobiltelefons mikrofon eller sms, selv om telefonen ikke benyttes.

Dagens Nyheter, som har foretaget flere stikprøver i Stockholm, skriver, at området omkring regeringshovedkvarteret afskiller sig markant. Der kræves derimod flere undersøgelser for at slå fast, at signalerne skyldes falske basestationer.

Resultaterne af avisens undersøgelser lægger sig tæt op ad de afsløringer, som Aftenposten nåede frem til, da den norske avis undersøgte områderne i det centrale Oslo.

Det står ikke klart om noget lignende finder sted i Danmark.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip