DN: Det svenske regeringshovedkvarter aflyttes

Efter den norske avis Aftenpostens afsløring af avanceret spionudstyr ved Stortinget og statsministerens bolig har svenske Dagens Nyheter fulgt trop og fundet tilsvarende materiale ved statsministeriet Rosenbad, skriver nyhedsbureauet TT.

Dagens Nyheter har gennemført tests og fundet mistænkte falske basestationer, som teoretisk kan opsnappe informationer i eksempelvis embedsmænds og politikeres mobiltelefoner.

Den falske basestation narrer mobiltelefoner til at koble sig op mod den i stedet for en mobilmast, hvilket i visse sammenhænge kan betyde, at basestationen kan få adgang til en mobiltelefons mikrofon eller sms, selv om telefonen ikke benyttes.

Dagens Nyheter, som har foretaget flere stikprøver i Stockholm, skriver, at området omkring regeringshovedkvarteret afskiller sig markant. Der kræves derimod flere undersøgelser for at slå fast, at signalerne skyldes falske basestationer.

Resultaterne af avisens undersøgelser lægger sig tæt op ad de afsløringer, som Aftenposten nåede frem til, da den norske avis undersøgte områderne i det centrale Oslo.

Det står ikke klart om noget lignende finder sted i Danmark.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip