Dnipro-fan anklager FCK-fans for provokation med flag

Der er nu mudderkastning mellem fans af FC København og ukrainske FC Dnipro. En ukrainsk fan ved navn Vlad beskylder FCK-fansene for at provokere med et nabolands flag - angiveligt Ruslands.

Og det var den episode, der onsdag aften fik ukrainske fans til at storme FCK-fansenes tribune, så de måtte flygte ned på atletikbanen nær græsset.

- Jeg vil gerne beklage denne episode. Det var en form for provokation. De danske fans viste et flag fra et naboland, og derfor fik vi den ballade.

- Episoden var betændt på grund af politiske årsager, siger talsmanden, der kalder sig Vlad, til den lokale tv station 2+2, ifølge den engelske avis Daily Mail.

Kampen i tredje kvalifikationsrunde af Champions League, som var blevet flyttet til Kijev, blev udsat i omkring et kvarter af Premier League-dommeren Andre Marriner, og den endte 0-0.

Hos FCK afviser fankoordinator Daniell Askholm i en mail til BT, at nogen af de omkring 30 danske fodboldfans flagede med et russisk flag.

- Der var ingen russiske flag, eller noget der minder om det.

- Et russisk flag havde været en politisk provokation, og fodbold og politik hører ikke sammen i vores verden. Så det er en direkte en usandhed med hensyn til det omtalte russiske flag.

- Vi havde kun FCK fangruppe-bannere, by, klub og Dannebrog-bannere med, skriver Daniell Askholm til BT.

Ukrainske regeringstropper kæmper i øjeblikket mod prorussiske separatister i det østlige Ukraine, og inden opgøret mod FCK blev et malaysisk fly skudt ned i den uroplagede region.

Den højspændte politiske situation fik det europæiske fodboldforbund, Uefa, til at flytte kampen fra FC Dnipros normale hjemmebane i Dnipropetrovsk til hovedstaden Kijev.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip