Døddrukken bilist brager ind i betalingsanlæg

En kort biljagt fik natten til søndag en brat afslutning, da en 65-årig spritbilist hamrede ind i en betonklods ved betalingsanlægget før Storebæltsbroen.

- Han kørte omkring 80 kilometer i timen, så det kunne have gået rigtig galt, siger vagtchef Kenneth Pedersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Manden havde fået godt med våde varer ved en sammenkomst i Ringsted lørdag aften, men besluttede alligevel at sætte sig bag rattet i sin bil.

Men allerede på vej fra adressen i Ringsted ramlede den 65-årige ind i nogle biler.

- Vi får en anmeldelse om, at han er på vej ud på vestmotorvejen, og at han bor i Odense. Så vi sendte en patrulje ud og holdt klar ved afkørsel 39 Slagelse, siger vagtchefen.

Da spritbilisten kort før klokken 2.45 drøner forbi politiet, opdager han hverken de blå blink eller sirenerne, men fortsætter ufortrødent mod Storebæltsbroen.

- Han kører rundt i sin egen lille verden, siger Kenneth Pedersen.

Manden evner imidlertid ikke at manøvre bilen ind gennem betalingsbåsene, og han brager i stedet ind i betonklodserne mellem båsene.

- Så der stoppede hans køretur, og vi kunne anholde ham og måle hans promille, som endte over 1,5, siger Kenneth Pedersen.

På mirakuløs vis slap manden uden alvorlige skader, og han har natten til søndag overnattet i detention på politigården i Næstved.

Han erkender omstændighederne.

Nu venter der ham en bøde og en eventuel frakendelse af kørekortet samt et erstatningskrav fra A/S Storebælt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip