To døde i eksplosion i lejlighed i Sverige

En kraftig eksplosion i en beboelsesejendom i Nyköping lidt uden for Stockholm har kostet to mennesker livet, skriver flere svenske medier.

Et af ofrene omkom på stedet, mens den anden person døde af sine kvæstelser på hospitalet senere, oplyser politiet til Dagens Nyheter.

Politiet har evakueret bygningen, afspærret området og tilkaldt bombeeksperter fra Stockholm.

Bombeholdet skal undersøge lejligheden for farlige materialer og forsøge at finde en årsag til eksplosionen, skriver Dagens Nyheter.

Der er ikke gas i lejlighederne i den pågældende ejendom.

Svensk politi mener, at der ligger en forbrydelse bag.

- Det handler i princippet altid om en forbrydelse, når noget sådant sker, siger politiets pressetalsmand, Fredrik Wallén, til avisen.

Han tilføjer, at politiet på nuværende tidspunkt betragter hændelsen som "grov, almenfarlig ødelæggelse".

- Men efterforskningen kan jo vise noget andet. Eksplosioner af denne kategori undersøges altid, uanset om det er overlagt eller om det kan handle om uagtsomhed, siger Wallén til nyhedsbureauet TT.

En beboer i ejendommen siger til TT's fotograf, at han lige var kommet hjem og var i gang med at vaske op, da han hørte et højt brag ved 16-tiden.

- Jeg hørte og mærkede, hvordan det rystede i hele huset, siger han.

Mindst tre vinduer er blæst ud og karmene beskadiget på grund af eksplosionen.

Alle ejendommens beboere er evakueret, og politiet har udvidet afspærringerne omkring bygningen, så der nu er en sikkerhedsafstand på 150 meter.

Der findes ingen synlige tegn udefra på, at eksplosionen var forårsaget af en brand, rapporterer TT's fotograf på stedet.

Mandag aften er de to dødsofre endnu ikke identificeret.

/ritzau/TT

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip