Døds-vagtlæge i ny klagesag: Sendte 23-årig hjem med blødning i hjernen

Endnu en kedelig sag om en fynsk suspenderet vagtlæge er kommet frem i medierne. Denne gang døde patienten ikke, men det kunne sagtens være sket.  

Den mandlige læge, der overså symptomer på en fatal blodprop hos den 36-årige Regina Holmegaard fra Fyn i marts i år, handlede også tvivlsomt så sent som i maj, hvor en 23-årig mand kom alvorligt til skade i trafikken. Det har medført en ny klagesag mod lægen, som siden juli har været suspenderet fra jobbet som vagtlæge, men han er stadig praktiserende læge i Odense. Det skriver TV2 Fyn

Læs også: Vagtlæge bad Regina tage en Panodil: En time senere var hun død

Sidst i maj væltede 23-årige Mikkel Kragelund på sin cykel i Odense og slog hovedet. Mikkels mor tog sin blødende søn til vagtlægen, som hurtigt kastede et blik på den forvirrede og konfuse unge mand, som klagede over utilpashed.

- De mærkede om der var hul, og det var der ikke, mente han. Han virkede ikke særlig grundig og sagde, at jeg bare havde fået et par skrub, og ville have det fint om en uge, siger Mikkel Kragelund til TV2 Fyn.

Men Mikkels tilstand blev ikke bedre. I stedet oplevede han svimmelhed og utilpashed, og tre uger efter cykelstyrtet faldt han om med et krampeanfald.

Læs også: Hjerteforening: Ring til 112 hvis vagtlægen ikke lytter

En scanning på skadestuen viste, at Mikkel havde en blødning i hjernehinden på grund af ulykken få uger forinden.

Mikkel og hans mor er rystede over forløbet, som de finder dybt kritisabelt. Og derfor har de klaget til patientombuddet over vagtlægen.

- Jeg håber, at der bliver kigget rigtigt alvorligt ved den første læge, vi var inde ved. Er han okay, har han det godt og kan han overhovedet udføre sin lægegerning? Det kan jeg godt komme i tvivl om, siger Mikkels mor, Charlotte Lund Pilgaard, til TV2.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Den suspenderede vagtlæge var også fremme i medierne først på året, da en fynsk kvinde døde, som følge af den pågældende læges behandling.

Det var natten til torsdag 27. marts, at Regina Holmegaard fra Glamsbjerg ved Odense ringede til vagtlægen, fordi hun havde det dårligt. Hun fortalte om sine symptomer, og lægen nåede frem til, at der måtte være tale om en virus. Derfor rådede han hende til at tage et par smertestillende piller. Få timer senere var hun død af en blodprop i hjertet.
     

 

Dagens Gossip