Dødsbilist havde promille på 1,01

En 23-årig mand havde en promille på 1,01, da han i november i fjor påkørte og dræbte 46-årige Cilla Olander Johansson i København, fortæller anklager Bettina Wøldike onsdag i Københavns Byret.

Her er den 23-årige tiltalt for uagtsomt manddrab, flugtbilisme og for at udsætte andres liv for fare samt en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Ud over alkoholpromillen, som er mere end dobbelt så høj som den maksimalt tilladte promille på 0,50, har de retskemiske undersøgelse afsløret stoffet THC i den tiltaltes blod. THC stammer fra hashrygning.

Den 23-årige var sammen med tre passagerer kørt fra Farum, hvor de holdt fest, til København for at gå i byen.

To af passagererne i bilen har beskrevet køreturen fra Nordsjælland i København som vild og med høje hastigheder. En ung kvinde fortalte, at hun sad lige bag førersædet, og at speedometeret nåede op på 230 kilometer i timen.

Da bilen ramte Cilla Johansson på H.C. Andersens Boulevard, kørte den minimum 91 kilometer i timen, viser de tekniske undersøgelser på ulykkesstedet.

Undersøgelserne er blandt andet baseret på beregninger af, hvor langt kvinden fløj gennem luften, efter at hun blev ramt.

Anklagemyndigheden har lagt op til, at den 23-årige skal straffes med mindst fire års fængsel. Det vil i givet fald være rekord i en sag om uagtsomt trafikdrab.

Den 23-årige har erkendt sig skyldig i sagens væsentligste forhold. Der ventes at falde dom i sagen onsdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip