Dødsdømt fange er frikendt af dna-prøve i USA

To halvbrødre i USA kan for første gang i mere end 30 år gå, hvor de vil.

Den 50-årige Henry McCollum og hans fire år yngre halvbror, Leon Brown, er blevet løsladt fra hver deres fængsel i den amerikanske delstat North Carolina, og det lå ellers ikke i kortene.

For McCollum var delstatens længst siddende dødsdømte fange, mens Brown havde fået ændret en dødsdom til fængsel på livstid.

De to blev dømt tilbage i 1984 - året efter, at de var blevet anholdt og anklaget for drabet og voldtægten på den 11-årig pige Sabrina Buie i Red Springs i det landlige Robeson County i North Carolina.

McCollum var da 19, mens Brown var 15.

Begge mænd er nu frikendt, skriver CNN på sin netavis, og de blev løsladt onsdag.

Det er sket, efter at der er fundet dna-beviser, som peger i en helt anden retning end de to halvbrødre.

Distriktsanklager Joe Freeman Brit, der anklagede de to i 1980'erne, fortæller, at forbrydelsen blev begået et sted, der kaldes "lovers lane". Her var jorden fyldt med tomme øldåser, brugte kondomer og cigaretskod.

Og det var dna fra skoddene, der endte med at frikende brødrene.

Der nemlig fundet dna, som passer til manden Roscoe Artis. Han boede blot 100 meter fra det sted, hvor liget blev fundet, og han er også fængslet nu, dømt på livstid for voldtægt og mord i en anden sag.

CNN skriver, at det ikke er klart, om anklagemyndigheden nu vil anklage ham for drabet på den 11 årige pige i 1983.

Sagen betyder, at to mænd har tilbragt det meste af deres liv bag tremmer for en forbrydelse, som en anden begik. Men McCollum siger, at han ikke føler noget had.

- Der er ikke vrede i mit hjerte. Jeg tilgiver disse folk, siger han til Wral, en kanal under CNN.

- Jeg kan ikke lide, hvad de gjorde ved mig og min bror, for de tog 30 år væk fra os uden grund. Men jeg hader dem ikke, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip