Dødsdømt sudansk kristen er ikke anholdt igen

De sudanske myndigheder afviser, at en kristen kvinde, der mandag blev løsladt efter omstødelsen af en dødsdom for at konvertere fra Islam, er blevet anholdt igen.

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium, der således kan afvise forlydender om, at den 26-årige Meriam Yahia Ibrahim Ishag blot nåede at tilbringe et døgn på fri fod.

- Familien blev midlertidigt tilbageholdt i lufthavnen i flere timer af regeringen til afhøring om forhold i forbindelse med deres rejse og rejsedokumenter. De er ikke blevet anholdt, siger Marie Harf, en talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium.

Det var "en kilde tæt på sagen", der tidligere tirsdag kunne berette, at den 26-årige kvinde var blevet anholdt i en lufthavn, da hun forsøgte at forlade Sudan.

- Den nationale efterretningstjeneste tog hende og Daniel, sagde kilden om Meriam Yahia Ibrahim Ishag og hendes amerikanske mand, Daniel Wani.

Sagen om Meriam Yahia Ibrahim Ishag, der i maj blev dømt til døden for at konvertere fra islam til kristendom, er blevet fordømt af vestlige regeringer og menneskeretsgrupper, og mandag blev dommen ophævet.

Som datter af en muslimsk far og en kristen mor blev kvinden dømt under sharialov, som Sudans islamistiske regime indførte i 1983.

Da Ishag var fem år, forlod faren familien, og hun blev herefter opfostret i overensstemmelse med sin mors tro.

/ritzau/AFP

 

 

 

 

 

 

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip