Dødsfald på sygehus: 30-årig kvinde sigtes for tre drab

Sagen om mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus drejer sig tilsyneladende om tre mulige drab og et drabsforsøg, erfarer Ritzau.

Indtil nu har oplysningerne om dødsfaldene været særdeles sparsomme, da grundlovsforhøret 2. marts foregik bag dobbeltlukkede døre, men nu er Ritzau kommet i besiddelse af mere konkrete oplysninger om sigtelsen mod den 30-årige kvinde.

Ifølge oplysningerne fastslog Retten i Nykøbing Falster for 10 dage siden, at der er "begrundet mistanke" om, at den 30-årige er skyldig i et drab og et drabsforsøg.

Derimod mente dommeren ikke, at der er begrundet mistanke om, at hun har dræbt yderligere to personer, der ligeledes er døde på sygehuset.

Det var Nykøbing Falster Sygehus, der i første omgang kontaktede politiet angående de mistænkelige dødsfald.

Ifølge Ekstra Bladet var det angiveligt drabsforsøget, der skete på den 30-åriges vagt, som fik sygehusledelsen til at alarmere politiet. Patienten var ifølge politiets sigtelse i livsfare.

På samme vagt natten til søndag 1. marts døde tre andre patienter på sygehuset, og det er tilsyneladende disse drab, hun nu er sigtet for, skriver Ekstra Bladet.

De tre døde patienter er blevet obduceret, men Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi vil ikke oplyse noget om resultatet. Det er således ikke oplyst, hvordan den 30-årige i givet fald skulle have dræbt patienterne, hvis politiets sigtelse holder stik.

Den 30-årige, der angiveligt er sygeplejerske, blev i grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til 24. marts, men kvinden valgte at kære afgørelsen til Østre Landsret.

Her skal sagen fredag bedømmes af tre landsdommere, som kan vælge enten at opretholde varetægtsfængslingen eller at løslade kvinden.

Hun nægter sig skyldig i sigtelserne, har hendes advokat, Torben Groth Madsen, tidligere oplyst til Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet er kvindens Facebook-profil blevet lukket, men hun skulle inden anholdelsen i en Facebook-opdatering have beskrevet en vagt på sygehuset, hvor der havde været flere dødsfald.

/ritzau/

.

Dagens Gossip