Dødstal i Gaza nærmer sig de 600 efter nye luftangreb

Skrevet af admin

|

22/07/2014

Dagens topnyheder

Israels offensiv mod militante i Gazastriben går tirsdag ind i sin tredje uge, samtidig med at USA's udenrigsminister og andre internationale toppolitikere presser på for en våbenhvile i Mellemøsten.

Senest er syv palæstinensere tirsdag morgen blevet dræbt under et bombeangreb fra Israels luftvåben, oplyser den lokale redningstjeneste i Gaza. Samtidig har to israelske soldater mistet livet i sammenstød med militante fra Hamas-bevægelsen, som styrer Gazastriben.

Antallet af dræbte palæstinensere er nu oppe på mindst 580, siden Israels kampfly lettede 8. juli og begyndte at bombe Hamas-mål i Gazastriben som led i offensiven "Operation Protection Edge".

Langt de fleste ofre er dog civile. Til sammenligning er mindst 29 israelere - primært soldater - blevet slået ihjel.

Volden spredte sig mandag til Vestbredden, hvor situationen i flere uger har været anspændt. Israelske soldater skød og dræbte en palæstinensisk mand, mens de prøvede at få styr på demonstranter, som kastede med sten.

I byen Nablus i den nordlige del af Vestbredden blev en israeler alvorligt kvæstet, da en palæstinenser åbnede ild mod hans bil.

Imens er USA's udenrigsminister, John Kerry, mandag ankommet til Kairo i Egypten i håb om at få mæglet en våbenhvile på plads.

Under et møde med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, sagde han, at USA vil give 47 millioner dollar i humanitær hjælp til Gaza.

Kerry er dybt bekymret over den tilspidsede konflikt og de menneskelige konsekvenser, men han mener, at Israel har ret til at forsvare sig, når Hamas-militante affyrer hundredvis af raketter ind over grænsen til Israel.

Anonyme kilder i det amerikanske udenrigsministerium erkender over for the New York Times, at det vil være betydeligt vanskeligere at få en våbenhvile i hus end under den seneste Gaza-konflikt i 2012, hvor Kerrys forgænger, Hillary Clinton, fik overtalt parterne til at lade våbnene tie.

Splittelsen i regionen er simpelthen for stor efter blandt andet Det Arabiske Forår.

Tirsdag mødes Kerry med den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi.

/ritzau/AFP