Dødstal i Gaza nærmer sig de 600 efter nye luftangreb

Israels offensiv mod militante i Gazastriben går tirsdag ind i sin tredje uge, samtidig med at USA's udenrigsminister og andre internationale toppolitikere presser på for en våbenhvile i Mellemøsten.

Senest er syv palæstinensere tirsdag morgen blevet dræbt under et bombeangreb fra Israels luftvåben, oplyser den lokale redningstjeneste i Gaza. Samtidig har to israelske soldater mistet livet i sammenstød med militante fra Hamas-bevægelsen, som styrer Gazastriben.

Antallet af dræbte palæstinensere er nu oppe på mindst 580, siden Israels kampfly lettede 8. juli og begyndte at bombe Hamas-mål i Gazastriben som led i offensiven "Operation Protection Edge".

Langt de fleste ofre er dog civile. Til sammenligning er mindst 29 israelere - primært soldater - blevet slået ihjel.

Volden spredte sig mandag til Vestbredden, hvor situationen i flere uger har været anspændt. Israelske soldater skød og dræbte en palæstinensisk mand, mens de prøvede at få styr på demonstranter, som kastede med sten.

I byen Nablus i den nordlige del af Vestbredden blev en israeler alvorligt kvæstet, da en palæstinenser åbnede ild mod hans bil.

Imens er USA's udenrigsminister, John Kerry, mandag ankommet til Kairo i Egypten i håb om at få mæglet en våbenhvile på plads.

Under et møde med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, sagde han, at USA vil give 47 millioner dollar i humanitær hjælp til Gaza.

Kerry er dybt bekymret over den tilspidsede konflikt og de menneskelige konsekvenser, men han mener, at Israel har ret til at forsvare sig, når Hamas-militante affyrer hundredvis af raketter ind over grænsen til Israel.

Anonyme kilder i det amerikanske udenrigsministerium erkender over for the New York Times, at det vil være betydeligt vanskeligere at få en våbenhvile i hus end under den seneste Gaza-konflikt i 2012, hvor Kerrys forgænger, Hillary Clinton, fik overtalt parterne til at lade våbnene tie.

Splittelsen i regionen er simpelthen for stor efter blandt andet Det Arabiske Forår.

Tirsdag mødes Kerry med den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip